albumreview: Millionaire - Applz ≠ Applz

Na een pauze van 12 jaar tussen album 2 en 3 keerde Tim Vanhamel in 2017 terug met zijn project Millionaire. Tussen album 3 en 4 zit slechts 3 jaar met de release van 'Applz ≠ Applz' op 6 maart.

Apples Not Apples, zo spreek je de titel uit, is het broertje van zusje "Sciencing' uit 2017 aldus Vanhamel. Al vergelijkt hij ze ook met moeder en vader, wat het broertje/ zusje stuk dan weer wat dubieus laat klinken. (Stoner)rock, waar je soms Soulwax, soms de psychedelica van Tame Impala ("Blue Mountains, White Sky") in hoort.

"Selected Garden Works" klinkt muzikaal als een stuk bubblegumpop dat doet denken aan kindertelevisie tunes uit de jaren '70. "Can't Stop The Noise" (na het niemendalletje "Appletude") is een dansvloernummer dat drijft op beats en synths, met gitaarsolo. En daarmee misschien wel het kernnummer van dit album; Vanhamel zegt met dit album zijn afkeer van politiek te symboliseren ('can't stop the noise'), maar tegelijk alles wat hij zegt te vergeten en te gaan dansen.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Applz ≠ Applz' komt op 6 maart uit via Unday/ News. Komende tijd volgt een uitgebreide tour langs o.a. Brugge, Luik, Antwerpen, Leuven, Breda (4 april, MEZZ), Gent, Utrecht (24 april De Helling) en Brussel. Single "Cornucopia" is al enige tijd bekend, inmiddels heeft opvolger "Can't Stop The Noise" ook een video.
Luister het album hieronder.

Comments