albumreview: School Is Cool - Things That Don't Go Right

Ondanks vele bezettingswisselingen houdt het Vlaamse School Is Cool een strak ritme aan bij het produceren van albums. Elke drie jaar een nieuw album voor de band uit Berchem. Vandaag komt hun vierde, 'Things That Don't Go Right' uit.

Indiepop, met afwisselend een hoofdrol voor synths en de gitaar. Een beetje het midden tussen bands als Arcade Fire en The War On Drugs. In hun thuisland is School Is Cool er al sinds 2011 groot mee in de albumlijsten, in Nederland komen ze voorlopig niet veel verder dan een radiohitje met "The World's Gonna End Tonight".
Op het nieuwe album staan echter kanshebbers de band meer onder de aandacht te brengen. Opener "Fifty Percent" bijvoorbeeld is meteen raak, waarna ook eerste single "Close" punten scoort. Voor "Thunder & Lightning" lijkt de band goed naar Vampire Weekend's "Harmony Hall" geluisterd te hebben, zowel qua sfeer als tekst ('I don't wanna die tonight, but I don't wanna live like this forever').
"Married At First Sight - Australia" is een soort niemendalletje, waarna met "Playground" de sterke lijn weer voortgezet wordt.

Beoordeling: 8,3/ 10

'Things That Don't Go Right' komt vandaag uit via NEWS. "On The Halfway Line" is de inmiddels derde single en nieuwste video van het album. Om de nummers live te horen moeten we nog even wachten; in april doet de band een tour die ze naar Gent, Utrecht, Borgerhout en Brussel brengt. Luister het album hieronder.

Comments