albumreview: Fink - Bloom Innocent acoustic

Het in oktober 2019 uitgebrachte 'Bloom Innocent' had voor Fink als doel een 'gravity- defying, sky- scraping, stars- reaching sound of a man on a mission' neer te zetten, zoals hier geschreven in de review.

En als je alles uit de kast haalt om van iets veel te maken, kun je het ook omdraaien natuurlijk. En dus brengt Fink een half jaar later zijn album nogmaals uit, maar nu uitgekleed en akoestisch. En dan komt er dus meer aandacht voor de liedjes zelf dan voor het geheel. En krijg je bijvoorbeeld een "Rocking Chair" met enkel percussie als begeleiding en zie je de setting voor je: man alleen in een donkere ruimte waar licht door een raampje naar binnen valt, zittend op een oliedrum en bij elke slag opdwarrelend stof. En dan liefst man ook nog meet zonnebril op. Zoiets.

"Out Loud" doet zijn naam geen eer aan, maar is met gitaar toch weer een nummer dat je opvalt, zonder luid te zijn. Uiteindelijk kun je oordelen dat de liedjes zowel met produktie als in de kale versie gewoon goed zijn. En de beoordeling valt dus ook even hoog uit.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Bloom Innocent Acoustic' is vanaf vandaag overal te streamen en te koop. Kijk hieronder de video voor "Rocking Chair" of luister het hele album.

Comments