albumreview: The K. - Amputate Corporate Art

Meestal zijn Belgische bands die hier besproken van Vlaamse origine, vandaag hebben we nieuws uit Luik (met een vleugje Gent, dat wel), dat toch onder het Waalse landsdeel valt. In die stad zetelt The K. (met puntje), de (punk/ rock band die vandaag hun derde album 'Amputate Corporate Art' uitbrengt

Het album is er één voor de liefhebbers van 90's rock daar het bandgeluid erg aan de rock uit die periode refereert. Herinneringen aan de hoogtijdagen van bands als Therapy? en Nirvana. Je kunt het minder treffen.
De plaat opent positief met "The Future Is Bright", maar verdere titels als "Shit Day", "Everything Hurts" en "Human After All" doet toch het ergste vrezen.
Gelukkig valt dit qua muzikale invulling wel mee, de band knalt overwegend flink door. Nadeel van het album is wel het na ruim een half uur afgelopen is zonder dat je momenten hebt gehad die je zullen bijblijven, wat in de beoordeling toch een puntje kost.

Beoordeling: 7/ 10

'Amputate Corporate Art' komt op 3 april uit via Jaune Orange. Liveshows zitten er momenteel natuurlijk niet in, daarom hieronder de video voor "Shit Day" en vanaf morgen het hele album te beluisteren.

Comments