The Grand East keert terug met nieuwe single "Absolute"

Twee jaar na hun laatste release brengt The Grand East vandaag hun nieuwe single "Absolute" uit. De DIY-psych-soul-rockers speelden afgelopen jaren onafgebroken door heel Europa maar hebben zich nu teruggetrokken in hun nieuw gebouwde studio om te werken aan nieuw materiaal.

"Absolute" laat een nieuwe The Grand East horen, met een meer elektronisch geluid. De drums worden verzorgd door een HTML Drum Machine programma dat werd gedownload voor dit nummer.

De basis van het nummer werd opgenomen voor ‘Wolffcast’, de podcast van muzikale vrienden DeWolff en is een weerspiegeling van de fase waarin het trio (Arthur Akkermans, Niek Cival en Teun Eijsink) zich bevindt.

Het laatste album ‘What A Man’ van The Grand East verscheen in 2018. De afgelopen tijd zorgde er gewenst en ongewenst voor dat de band een nieuwe richting is ingeslagen. Nadat de band een grote Europese tour moest onderbreken werd direct gestart met de bouw van eigen studio. Het artwork is (met houtskool) ontworpen door zanger Arthur Akkermans.

"Absolute" is toegevoegd aan de NL 100 playlist op Spotify.

Comments