albumreview: Django Django - 'Glowing in The Dark'

Morgen komt 'Glowing in The Dark', het vierde album van Django Django uit. De Schotse band (met Londen als thuisbasis) debuteerde in 2012 met een titelloos album.

Op dit debuutalbum stond doorbraaknummer "Default", opvolger 'Born Under Saturn' had met "First Light" ook een duidelijk prijsnummer. 

Afgelopen herfst kwam "Spirals",  een eerste voorproefje van het nieuwe album, uit dat het tot #12 schopte in de FTLOM Top 40. Opvolger en titelnummer "Glowing In The Dark" dreigt deze week uit diezelfde lijst te verdwijnen nadat de #24 de top bleek. Met "Free From Gravity" klopt single nummer drie echter op de deur. Naast de singles zijn "Waking Up", een samenwerking met Charlotte Gainsbourgh, "Headrush" en "Kick The Devil Out" de prijsnummers van het album dat na een fijne eerste helft wat inzakt om tegen het einde de draad weer op te pakken.

Beoordeling: 8,1/ 10

'Glowing In The Dark' komt morgen uit via Because Music. Bekijk hieronder de video voor "Free From Gravity" of beluister vanaf morgen het hele album. (edit: album toegevoegd)

 

Comments