albumreview: Pale Waves - 'Who Am I?'

In 2018 bracht Pale Waves zowel een debuut EP als debuutalbum uit. De tweede EP volgde in 2019, morgen is er een tweede album: 'Who Am I?'.

De band uit Manchester, met Heather Baron-Gracie als frontvrouw en boegbeeld vonden we in 2017 voor het eerst op dit blog, met "Television Romance" dat een top 3 hit werd in de FTLOm Top 40. Ook "New Year's Eve" haalde de lijst (#31). 

Ook het nieuw album brengt hits voort met "She's My Religion"(#19) en "Easy" momenteel in de bubbling under. 'Who Am I?' moet volgens de band een 'stem voor de LQBTQ+ community' worden. 

Het titelnummer "Who Am I?" noemt Baron- Gracie het meest kwetsbare nummer van het album over zichzelf weer leren kennen en de strijd aan te gaan. Opener en eerste single "Change" is een nummer dat gemaakt lijkt voor de Amerikaanse collega radio, zoals het hele album die sfeer uitademt en een vergelijking met Avril Lavigne oproept. Volgens de band is het ook de bedoeling dat de nummers hard meegeschreeuwd kunnen worden in de auto. 

"She's My Religion" is een ietwat 'ze is moeilijk, maar is mijn held' liefdesbrief ballad met duister randje. 

Bij de opnames ondervond de band hinder van corona, waardoor de opname deels gescheiden gedaan moest worden na een begin in Los Angeles met producer Rich Costey (Muse, Foo Fighters). Het resultaat is een makkelijk luisterbaar poprock album, ondanks de hier en daar zware thema's. 

Beoordeling: 6,4/10

'Who Am I?' komt morgen uit via Dirty Hit. Bekijk hieronder vanaf morgen de video voor "Fall To Pieces", de inmiddels al vijfde single van het album, of beluister dan ook het hele album.

Comments