albumreview Black Honey - Written & Directed

Black Honey is een viertal uit Brighton, rond frontfrouw Izzy Bee. In 2014 debuteerde de indierockband met de eerste van drie EP's voor in 2018 het titelloze debuutalbum uitkwam. Op ForTheLove OfMusic kwamen ze voor het eerst in beeld in 2015 met de single "Corrine'', die de Top 40 uiteindelijk niet wist te behalen. In 2016 werd "All My Pride" hun eerste hit in de FTLOM Top 40 (#24). 

Vorige week kwam het tweede album 'Written & Directed' uit, waarvan zo ongeveer de helft van de nummers al als single te horen is geweest. "Beaches" was al een hit in 2020 (#5), net als "Believer"(#29) in 2021. Ook "Run For Cover" en "I Like The Way You Die" waren al single. Allemaal prima nummers, waarvan er met nieuwe single "Disinfect" nog één te vinden is op het album. De rest van het album is ook prima, maar minder pakkend, waardoor het lijkt of het nieuwe album een soort 'best of' van afgelopen jaar is, zoals de derde EP een samenvatting van eerdere singles was.

Zo is 'Written & Directed' een album met vijf prima singles en vijf leuke nummers.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Written & Directed' is sinds 19 maart overal verkrijgbaar via Foxfive Records en te streamen op de bekende plekken. Voor "Disinfect" is nog geen video, het hele album is hieronder wel te streamen.

Comments