'Build A Problem" is het debuutalbum van Dodie

Dodie is een 26- jarige Engelse singer- somgwriter, die vooral goed scoort op YouTube. Single hits in hitlijsten heeft ze niet, wel drie goed scorende EP's. Nu is het tijd voor haar debuutalbum 'Build A Problem'.

Zo'n twee miljoen volgers en een veelvoud aan views op YouTube, dan doe je het gewoon goed. Twee EP's die de top 10 van de albumlijst in je thuisland halen en die het ook in de Verenigde Staten goed doen. Ook niet mis. Maar toch geen enkele single in een hitlijst (nou ja, bonustrack op dit album "Boys Like You" haalde de #99 in Schotland naar het schijnt), hoe kan dat? 

Goede vraag, geen idee. Natuurlijk, als je het album luistert zijn er veel nummers waarvan je ze niet op de radio en als gevolg daarvan in een hitlijst verwacht, maar een nummer als "Hate Myself" of vooral "Cool Girl" hebben toch behoorlijk potentie? Helaas wordt het album ook onderbroken door schijnbaar overbodige niemendalletjes als "?" en ".", wat een gemiddelde voor een beoordeling aardig naar beneden haalt.

Toch is het totaalplaatje ruim voldoende, met naast eerder genoemde nummers met potentie "Four Tequila Down" en de intense afsluiter "Before The Line" als hoogtepunten.

Beoordeling: 6,7/ 10

'Build A Problem' is sinds 7 mei verkrijgbaar en te streamen op de bekende kanalen. In de fysieke versie is er een gewone versie en één met bonustracks; als je streamt krijg je automatisch de uitgebreide versie. Kijk hieronder de video voor of luister het hele album.

Comments