'Draft' is het nieuwe album van Luwten

Tessa Douwstra debuteerde na diverse muzikale omzwervingen in 2018 met een titelloos album. Vorige week kwam opvolger 'Draft' uit.

Op dit album mixt Luwten electronische muziek met omgevingsgeluiden. Dat levert zowel dromerige soundscapes op zoals opener "The Thought Of You", als ook ingetogen popliedjes als "Don't Be A Stranger". 

Het gevaar bestaat dan dat je dan blijft hangen in zulke dromerige sferen, maar gelukkig stelt Luwten er ook wat pittigere nummers tegenover zoals het dansbare "Control" en "Full Well". Voor de liefhebbers van het genre prima, voor de neutrale luisteraar is het echter waarschijnlijk niet genoeg om te overtuigen en zullen ze na de titeltrack afhaken. Dan missen ze echter huidige single "Sleeveless", misschien met "Full Well" het beste nummer van het album. 

Beoordeling: 5,5/ 10

'Draft' is sinds 30 april verkrijgbaar en te beluisteren via de bekende kanalen. Voor komende zomer heeft ze zes tourdata bekendgemaakt die haar van Amersfoort via o.a. Londen naar het Grasnapolsky festival in Scheemda moeten brengen. 

Bekijk hieronder de video voor "Sleeveless" of beluister het album.

Comments