albumreview: Mick Flannery & Susan O'Neill - In The Game

De bekroonde en dubbel platina verkopende Ierse singer-songwriter Mick Flannery bracht z'n nieuwe album 'In The Game' op 10 september uit. Na een eerdere succesvolle samenwerking in het duet "Baby Talk" maakte hij nu een heel album samen met Susan O'Neill.

"Baby Talk" leverde het duo in thuisland Ierland vorig jaar een RTE Radio 1 Award voor Best Original Song Of The Year op. Met ‘In the Game’ leveren ze een album rond het thema 'koppels die samenkomen en uiteen vallen', de lichte en donkere kant van relaties. 

Het is een echt corona album geworden, opgenomen in de lockdown van zomer 2020, deels in Ierland, deels in Los Angeles waar de producer en een deel van de muzikanten zich bevonden. Het album kent een behoorlijke variatie in de muziek, zoals blues invloeden in "These Are The Days" terwijl het volgende nummer "Love You Like I Love You" zo in kerk gezongen zou kunnen worden.

In meerdere nummers, zoals huidige single "Are We Free" klinkt O'Neill als een mix van de zangeres van de band Leaf en Bonnie Raitt. Flannery ruilde op zijn vorige album de rauwe grunge in voor meeslepende liedjes; in samenwerking met O'Neill diept hij dat op dit album meer (succesvoller) uit.

Beoordeling: 7,1/ 10


'In The Game' verscheen op 10 september met een week vertraging via Rosaleen Records. Flannery begint deze week aan een uitgebreide tour door de Verenigde Staten, waarna zijn thuisland Ierland volgt. Wil je hem dichterbij zien staan er begin december shows in Londen en Parijs gepland. 

Bekijk hieronder de video voor "Are We Free" of beluister het hele album via Spotify.

Comments