albumreview: Frank Carter & The Rattlesnakes - Sticky

De Britse punkrock band Frank Carter & The Rattlesnakes bracht op 15 oktober hun nieuwe album 'Sticky' uit. Het is hun vierde album en de opvolger van 'End Of Suffering' uit 2019.

De band was lekker bezig; 'End Of Suffering' was met een top 10 notering in hun thuisland een succes en de tour verkocht goed. Toen gooide ook bij hen Covid-19 roet in het eten. Naast het uitbrengen van een jubileum editie van hun debuutalbum gebruikten zij net als veel andere artiesten de tijd voor het schrijven van een nieuw album. 

Het resultaat is 'Sticky', dat lieft vier gastvocalisten kent. Zoals Idles- zanger Joe Talbot op de eerste single "My Town" en Primal Scream zanger Bobby Gillespie op afsluiter "Original Sin".

"Go Get A Tattoo" opent met een opvallende rol voor de bas en is volgens Carter ook een beetje een oproep een tattoo bij hem in zijn eigen tattooshop te halen wanneer dat weer mogelijk is. Om een mening zit Carter niet gauw verlegen zoals in "Rat Race" dat handelt over de verloren tijd door lockdowns en de rol van de politiek hierin('You put a clown in the crown/ And wonder why we got a problem') of innerlijke strijd en mentale problemen zoals in "Original Sin" waarin hij in een soort goede kant/ zwarte kant strijd lijkt te beschrijven en Gillespie de goede kant vertegenwoordigd.

Met 'Sticky' leveren Carter en zijn Rattlesnakes net als zijn voorganger weer een prima album af.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Sticky' is uit sinds 15 oktober via International Death Cult/ AWAL Recordings. Na een uitgebreide tour door hun thuisland gaat de band vanaf 2022 Europa in, waarbij de overzeese primeur op 25 januari voor Tivoli Vredenburg in Utrecht is. 

Bekijk hieronder de video voor "Off With His Head" of luister het hele album via Spotify.

Comments