albumreview: Future Suns - Virgo

In 2019 verscheen 'Aquarius', het eerste deel van de Zodiac- trilogie die de band in de planning heeft. 'Virgo'is het middendeel dat volgend jaar met het derde album afgesloten zal worden.

Het drietal, dat zich op het debuutalbum omschreef als ruimtereizigers van de planeet Acamar, is op de planeet Aarde gebleven. Tijdens hun verblijf hier hebben ze waarschijnlijk ergens een stapel oude cd's gevonden en daar inspiratie uitgehaald. 

Opener en single "Crisis" bijvoorbeeld drijft op een Nine Inch nails- dreunbeat, terwijl "Williamettero" en titeltrack "Virgo" erg neigen naar vroege jaren '80 wave/ electropop. Met "Pleiades", "Saturnalia!" en "Wormhole" weer de Nine Inch Nails/ industrial hoek in.

"Displeasure" klinkt wat als een buitenstaander op het album. Het klinkt bijna als een vrolijk funky variant op Chemical Brothers na alle donkere en industriële klanken. 

Met 'Virgo' maakt het drietal een album met een aantal zeer goed in gehoor liggende nummers, die misschien wat aan de lange kant zijn voor de radio, maar zeker op de meer alternatieve radio aandacht verdienen.

Beoordeling: 8,3/10

'Virgo' is op 10 december in eigen beheer uitgebracht, via Bandcamp te luisteren (en bestellen) en ook op Spotify te vinden. En uiteraard hieronder te beluisteren.


Comments