albumreview: Maverick Sabre - Don't Forget To Look Up

Maverick Sabre is een veelgeprezen artiest, die in 2012 veelbelovend debuteerde met zijn album 'Lonely Are The Brave' en  werkte hij samen met Jorja Smith, Joey Bada$$, Bugzy Malone en George The Poet. Hij scoorde in Nederland vooral met "Slow Down" (featuring Jorja Smith). Op 28 januari brengt hij z’n vierde studioalbum 'Don’t Forget To Look Up' uit.

Sabre heeft met het maken van muziek als doel mensen in hun hart te raken. Verwacht hierbij geen stevige muziek of teksten om door te dringen. Net als op voorganger 'When I Wake Up' uit 2019 gaat hij voor de smooth aanpak. Soms iets teveel van dat ("Middle Of Eden" is geen aanrader), soms prima ( "Not Easy Love"). 

Als je wil dansen ben je bij Sabre ook alleen voor schuifelen aan het goede adres. Pas richting het eind van het album wordt het met "Time Away" wat uptempo, maar met "Place And Time (Never Like This)" volgt dan meteen weer een nummer met enkel akoestische gitaar als begeleiding.

Het niveau van 'When I Wake Up' haalt hij niet, maar met nummers als "Not Easy Love" en "Can't Be Wrong" eindigt 'Don't Forget To Look Up' toch op een ruime voldoende

Beoordeling: 6,3/ 10

'Don't Forget To Look Up' is vanaf 28 januari verkrijgbaar via famm/orchard en overal te streamen. Naast twee promotie optredens rond de albumrelease heeft Maverick Sabre vanaf eind februari een aantal Britse live data op de agenda staan. Bekijk hieronder de video voor "Not Easy Love" of luister het hele album op Spotify.

Comments