albumreview: I Saw Les Monte - Machine & Men

De muziek van het Nederlandse I Saw Les Monte is een droompop met soms een donker randje, waarbij de sfeer van de nacht een belangrijke rol speelt. Afgelopen najaar kwam het debuutalbum 'Machine & Men' uit.

Online weinig te vinden over de artiest, mogelijk op Facebook maar dat kijkt wat lastig zonder toegang. De band lijkt in dezelfde hoek te zitten als Future Suns dat eerder op dit blog stond. 

Net als hen maakt I Saw Les Monte een album trilogie, waarvan 'Machine & Men' het eerste deel is. Op 'Machine & Men' lijkt het weergeven of creëren van een sfeer belangrijker dan het liedje. Op alle zeven nummers ontbreekt de echte liedjesstructuuur met een kop en een staart, maar is het een muzikale compositie met hier en daar vocale aanvulling. Het maakt het lastiger echt in het album te komen dan wanneer je getriggerd wordt door herkenningspunten. Favoriet nummer is "Voight- Kampff Test".

Beoordeling: 6,4/ 10

'Machine & Men' is uitgegeven in eigen beheer en verkrijgbaar via de website of Bandcamp en te streamen via Spotify. Luister hieronder het hele album op Spotify. Inmiddels is er met "Marble Mania" een nieuw nummer uit dat niet op het album staat. De video staat hieronder.

Comments