albumreview: Goose - Endless

Kort na de aankondiging bracht de Belgische band Goose op 11 maart hun nieuwe album 'Endless' aan. Het is de eerste plaat van het Kortrijkse viertal sinds 'What You Need' uit 2016.

Met hun combinatie van elektronica en rock zijn ze al ruim 20 jaar actief. Producer Victor le Masne werd ingehuurd de band te helpen kijken wat er verder toegevoegd kon worden.

Als buitenstaander moest Le Masne de band uit z'n comfort zone trekken en uitdagen. Volgens de band is hij daarin geslaagd door hen dingen te laten proberen, hen te overtuigen dat probeersels goede nummers konden worden en door hen letterlijk uit hun eigen omgeving naar Parijs te halen. 

Het album begint met de titeltrack, een flinke stamper. Helaas zakt die power dan een beetje weg om pas op de tweede helft van het album met "Run Away", "Rock" en afsluiter "One" weer terug te keren. De verandering die de band heeft doorgemaakt lijkt er vooral in te liggen dat de gitaar wat meer aandacht krijgt ten koste van de dansbaarheid. Het levert in elk geval een prima beluisterbaar album op.

Beoordeling: 7/10

'Endless' is sinds 11 maart verkrijgbaar via Safari Records/ Universal Music Belgium en overal te streamen. Beluister het album hieronder. 

Comments