albumreview: Borokov Borokov - De Verkeerde Fout

Arne Omloop, Boris Van den Eynden, en Noah Melis hebben twee jaar na hun album met de veelzeggende titel ‘Enkel Duetten’ opnieuw een bonte verzameling gasten uitgenodigd. Resultaat is het nieuwe Borokov Borokov album’De Verkeerde Fout’.

Na de instrumentale opener en een Japans tweede nummer is het qua teksten beter te volgen. In “Moeilijke Tijden” wordt het bijbelverhaal van Mozes en zijn volgelingen in de woestijn verwoord, inclusief verwijzing naar de tien geboden. En naar verluid is Mozes nog kneiterstoned ook. 

“Rita De Rover” handelt inhoudelijk ook over moeilijke tijden. Dit nummer klinkt als een Doe Maar nummer met een electrosausje. Hiervoor is het synthpopduo De Witte Kunst verantwoordelijk, waarvan de zang erg klinkt als Henny Vrienten. Voor “De Grauwe Panter” kreeg gitarist Elko Blijweer de opdracht ’doe maar wat’, waarna hij er na afronding achter kwam dat er ook ngo vocalen (Lotte Vanhamel) waren toegevoegd. 

En zo is het hele album een soort compilatie van vage gedachten, vreemde plannen en spontane ingevingen. Redelijk absurd zou je kunnen stellen. Het maakt het voor de nuchtere luisteraar niet altijd even interessant en minder dan z'n voorganger, maar misschien wanneer je onder invloed bent of het geheel live voor je kiezen krijgt is het misschien allemaal heel verhelderend en logisch. 

Beoordeling: 6,7/ 10

‘De Verkeerde Fout’ is sinds 1 april verkrijgbaar via Rotkat Records en te streamen op de bekende platforms. De komende weken volgen er nog een aantal Belgische livedata en op 30 april zijn ze nog te zien in het Slachthuis te Haarlem en 21 mei IZUG Breda. Bekijk hieronder de video voor “Moeilijke Tijden” of beluister het hele album via Spotify.


Comments