albumreview: Lucky Blue - Dog Days

De Rotterdamse band Lucky Blue, die o.a. geluisterd heeft naar The Strokes, Twin Peaks en Lou Reed, maakt vooral feelgood indiepop liedjes, maar wisselt deze zo nu en dan af met meer melancholische tracks. Vorige week kwam hun debuutalbum 'Dog Days' uit.

De titel van het album is afgeleid van het Engels gezegde 'Every Dog Has Its Day' wat staat voor alles wat een mens in z'n leven meemaakt. Van liefde en verlies tot dromen en angsten. Een breed scala waarbij je toch meer extremen in de muziek zou verwachten. Helaas wordt op 'Dog Days' vooral de middenweg gekozen en zit er wel variatie in de nummers, maar blijft het toch binnen de grenzen. 

Nou is hier natuurlijk op zich niks mis mee, middle of the road is niet voor niks een bekende term binnen de muziek, maar iets meer nummers die er links dan wel rechts uitspringen zou fijn zijn. Leukste nummer is het ska- achtige "Supermarket Man".

Om in de gedachtenwereld van de band te blijven: 'Dog Days' is teveel golden retriever, waar je af en toe ook wel eens wat bulldog of chihuahua verwacht.

Beoordeling: 6,7/ 10

'Dog Days' is sinds 22 april verkrijgbaar via Lucky Blue inc en te streamen op de bekende platforms. Volgende week is de band te zien op het Bevrijdingsfestival in Rotterdam. Bekijk hieronder de video voor "Daydreaming" of beluister het hele album via Spotify.


Comments