albumreview: Bongloard - 'People Overreacting To My Behaviour'

De Utrechtse band Bongloard, leverancier van noise punk en garagerock, brengt haar debuutalbum 'People Overreacting To My Behaviour' uit. De fuzz gitaren, felle bass riffs en beukende drums die Bongloard zo kenmerkend maken zijn op POTMB niet te missen.

Het trio, dat bestaat uit Jannes van Kaam, Ties Bogers en Jan van Asch, leerde elkaar kennen op de Herman Brood Academie en waren in 2019 een van de meest geboekte acts van de Popronde. 

Raggen, rammen en rocken, dat wisten we al van de band via de singles "Problem" en "I'm Staying In Bed Today". Huidige single "The Gram" en het hele album vallen in dezelfde categorie. Duidelijk geen plaat die je gezellig opzet tijdens een bezoek nvan je schoonouders, maar als je wil knallen is dit een prima optie.

Beoordeling: 6,4/ 10


'People Overreacting To My Behaviour' is sinds 20 mei uit via Supermarket Society en te streamen op de bekende platforms. Live kun je de band vanavond zien in Sniester Den Haag, waarna in juni nog Mezz Breda en het Papenfestival in Stadskanaal op het programma staan. Luister hieronder het album via Spotify.


Comments