albumreview: Sunflower Bean - Headful Of Sugar

De New Yorkse indie band Sunflower Bean bracht op 6 mei hun nieuwe album 'Headful Of Sugar' uit. Het is voor het drietal rond frontvrouw Julia Cumming de opvolger van 'Twentytwo In Blue' uit 2018. 

'Headful Of Sugar' vond zijn inspiratie in de huidige (Amerikaanse) consumptiemaatschappij en de snelle beheoeftebevrediging. Daarmee valt het in de lijn van z'n voorganger die het vervliegen van jeugdige onschuld als thema had. 

Het idee te doen wat ze willen gecombineerd met zelf het grootste deel van de produktuie in handen te hebben voelde als een bevrijding voor de band. 'Headful Of Sugar' is een mix van terugkijken ("Who Put You Up To This"), nieuwe, onbekende wegen inslaan ("Roll The Dice") en de onzekerheden die dit met zich meebrengt ("I Don't Have Control Sometimes").

'Headful Of Sugar' wordt nergens echt spannend, maar ook niet saai. Een prima album met nummers die opvallen ("Roll The Dice", "Baby Don't Cry") maar niet dat nummer dat er uit springt en hen bij het grote publiek onder de aandacht brengt.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Headful Of Sugar' is sinds 6 mei verkrijgbaar via Lucky Number Music en te streamen op de diverse platforms. Voor de komende maanden zijn er allen data bekend in Canada en de Verenigde Staten, kijk daarom hieronder de nieuwe video voor "In Flight" of beluister het album via Spotify.



Comments