albumreview: I Saw Les Monte - A Dawn Chorus

Een half jaar geleden stond op dit blog ‘Machine & Men’, het eerste deel van een geplande trilogie van het Nederlandse I Saw Les Monte. Nu is er deel twee: ‘A Dawn Chorus’.

Waar deel één deels een hommage aan natuur was, gaat dit op deel twee nog meer op. Van opener “Quagmire”(nee, niet de malloot uit de tv- serie Family Guy, maar een moeras) dat de viool uit oude westernfilms gesampled lijkt te hebben, via “Horseshoe Crab” tot afsluiter “Robin” (roodborstje) is natuur de leidraad. 

Acht nummers perste het Amsterdamse trio in slechts iets meer dan 20 minuten. En waar de sferische muziek net als op het eerste deel de overhand heeft zitten er op dit album meer ‘liedjes’ tussen. Als dit zich doorzet zal er op de afsluiter van de trilogie later dit jaar misschien een voorzichtige meezinger staan?

Beoordeling: 6,9/ 10

‘A Dawn Chorus’ verscheen eind mei in eigen beheer en is verkrijgbaar via de website of Bandcamp en te streamen via Spotify. Bekijk hieronder de video voor “Man Of Tollund” of luister het hele album op Spotify. 

Comments