albumreview Beach Bunny - Emotional Creature

Op 22 juli bracht de Amerikaanse indie-popband Beach Bunny haar nieuwe album ‘Emotional Creature’ uit. Sci-fi verhalen en haar eigen dromerige fantasieën waarmee frontvrouw Lilli Trifilio de lockdown door kwam werden inspiratie voor hun tweede album.

Het viertal uit Chicago had er net een succesvolle tour opzitten na het uitbrengen van debuut ‘Honeymoon’. Singles als “Promises”, “Dream Boy” en “Cloud 9”+ succes op TikTok hadden de band een behoorlijke fanbase opgeleverd. Niet handig dat toen de wereld stil kwam te liggen. 

Trifilio, naast frontvrouw ook de songwriter van de band, liet haar gedachten tijdens het thuiszitten de vrije loop en vertaalde dit in nieuwe muziek. Wat er uit kwam is overwegend vrolijke indiepop met thema’s die mid- twintigers bezighouden. Liefde, relaties, onzekerheid. 

De leukste nummers zijn de singles “Oxygen” en “Fire Escape” op een album waar de stem van zangeres Trifilio erg prominent in de mix lijkt te zijn gezet. De intermezzo’s “Gravity” en “Infinity Room” rondom ballad “Scream” zorgen op driekwart van het album voor een klein rustpunt (of dip?). ‘Emotional Creature’ brengt voornamelijk positieve emotie zonder scherpe randjes.

Beoordeling: 7,1/ 10

‘Emotional Creature’ is sinds 22 juli verkrijgbaar via Mom+ Pop Records en te streamen op de bekende platforms. Deze zomer stond de band op Best Kept Secret en 31 oktober zijn ze te zien in de Tolhuistuin te Amsterdam.Bekijk hieronder de video voor “Weeds” of beluister het hele album via Spotify.

Comments