albumreview: Cari Cari - Welcome To Kookoo Island

Het Oostenrijkse duo Cari Cari bracht op 16 september hun nieuwe album 'Welcome To Kookoo Island' uit. Deze 2e langspeler en de opvolger van 'Anaana' uit 2018 staat vol psychedelische escapisme volgens de omschrijving. Een 60's sound met de rauwe en lo-fi Californian desert rock.

"Dark Was The Night Cold Was The Ground" van 'Anaana' werd omschreven als 'zo op een willekeurige Ennio Morricone soundtrack bij een Sergio Leone film' te kunnen. Doel van de band blijkt een Quentin Tarantino soundtrack te zijn. 

Daarvoor lijken de nummers ook op hun tweede album iets te weinig er uit te springen. Nummers als opener "Jelly Jelly", "Zdarnight 1992" en "No Proper Life" valllen op dit album wel op maar niet zodanig dat je er een Tarantino- gevoel bij krijgt. Het zegt misschien ook veel over weinig opvallende andere nummers op het album. Het lijkt opgebouwd als een filmsoundtrack met enkele liedjes aangevuld met (achtergrond)geluiden uit de film.

Dit doet de puntenwaardering voor het album geen goed en als je voor de liedjes gaat kun je beter 'Last Days On Earth' EP van eerder dit jaar luisteren waar ze op staan zonder extra nummers. 

En dat maakt 'Welcome To Kookoo Island' een leuke EP met overbodige aanvullingen.

Beoordeling: 6,8/ 10

'Welcome To Kookoo Island' is sinds 16 september verkrijgbaar via Perla Nera. Op 14 november kun je Cari Cari live zien in Bitterzoet Amsterdam. Bekijk hieronder de video voor single "Last Days On Earth" of beluister het hele album via Spotify.   

Comments