albumreview: Rina Sawayama - Hold The Girl

De Brits-Japanse zangeres Rina Sawayama bracht haar nieuwe album 'Hold The Girl' op 16 september uit. Voor het album zijn onder meer Paul Epworth (Adele, Florence & the Machine), Stuart Price (Dua Lipa, The Killers, Madonna) en Marcus Andersson (Demi Lovato, Ashnikko) als producers gestrikt. In 2020 werd Rina's debuutalbum 'SAWAYAMA' een van de meest geprezen albums van dat jaar, met lof van New York Times, The Guardian en Rolling Stone, wat haar diverse samenwerkingen opleverde met onder andere Charli XCX, Lady Gaga en Elton John.

Aan de grote namen in de introductie zal het dus niet liggen. Aan de gemaakte keuzes des te meer. Waar het debuutalbum nog hier en daar scherpe (gitaar) randjes had is het op 'Hold The Girl' electropop afgewisseld met ballads. Hiermee ontbreekt de op het debuut geprezen afwisseling en is het een plaat met twee gezichten geworden. 

Aan de ene kant prima elctropop met nummers als de titeltrack, "This Hell" en "Frankenstein", met daar tegenover weinig boeiende ballads zoals huidige single "Phantom" en het waarschijnlijk gevoelig bedoelde "Send My Love To John".

Daarmee lijkt de voor dit album gemaakte keuze een weinig gelukkige en stelt het Sawayama meteen voor de volgende keuze voor een nieuw album: een sterk electropop album in de stijl van Charli XCX, een matige popballad-plaat of net als nu van beide wat met als resultaat een middelmatig resultaat.

Beoordeling: 6,5/ 10

'Hold The Girl' is sinds 16 september uit via Dirty Hit. Tegelijk met het album is er een video voor "Hurricanes" verschenen die hieronder te bekijken is, of luister het hele album via Spotify.


Comments