albumreview: The 1975 - Being Funny In A Foreign Language

De Britse band The 1975 bracht op 14 oktober hun nieuwe album ‘Being Funny In A Foreign Language’ uit. Het is de vijfde plaat van de groep en de opvolger van ‘Notes On A Conditional Form’ uit 2020. In de twintig jaar van hun bestaan verzamelden ze al diverse prijzen en bouwden ze een behoorlijke fanbase op.

Het nieuwe album wilde de band klein en intiem houden, een tegenstelling tot hun eerdere albums met grote ruimte voor studioproduktie. Dit als reactie op ervaringen tijdens de Covid- isolatie en tevens onderdeel van nieuwe levensfases van diverse bandleden. Wat leveren deze nieuwe inzichten op? 

In hun thuisland in elk een vijfde #1 album zonder echte singlehits, dus wat dat betreft weinig nieuws. Qua muziek leuke nummers als “Looking For Somebody (To Love)” en “Wintering”, maar ook een tenenkrommende ballad als “All I Need To Hear” of “When We Are Together”. En over het geheel gezien gaat het net te vaak mis om de middelmaat te ontstijgen. 

Twee leuke nummers op een album met 11 nummers is gewoon te weinig.

Beoordeling: 5,9/ 10

‘Being Funny In A Foreign Language’ is sinds 14 oktober verkrijgbaar via Dirty Hit en te streamen via de bekende platforms. De rest van 2022 zal de band in de Verenigde Staten (met uitstapjes naar Canada en Mexico) doorbrengen, voor ze in 2023 weer in Europa gaan spelen, waarbij Nederland waarschijnlijk ook een datum zal krijgen in het tourschema. Bekijk hieronder de video voor “I’m In Love With You” of luister hete hele album via Spotify.

Comments