albumreview: Sorcha Richardson - Smiling Like An Idiot

De Ierse indie-rock(st)er Sorcha Richardson uit Dublin bracht op 23 september haar tweede studioalbum ‘Smiling Like An Idiot’ uit. Het is de opvolger van debuutplaat ‘First Prize Bravery’ die 'One of 2019's Best Debut Albums' werd genoemd. Haar indiepop liedjes klinken zowel beklijvend als luchtig en catchy.

Door dit album leek ze op de drempel van een doorbraak te staan, tot covid-19 roet in het eten gooide. In plaatst van gaan zitten sippen over deze gemiste kans gebruikte Richardson de tijd die ze nu thuis doorbracht om een tweede album te maken. En zo volgt na een debuutalbum over volwassen worden een tweede geïnspireerd op de laatste anderhalf jaar. 

Op ‘Smiling Like An Idiot’ krijgen gitaren en synths beide de ruimte. Zo is de synth zeer aanwezig op “Shark Eyes”, dat vooral in de tweede helft de potentie heeft uit te groeien tot een live feestanthem. De gitaar maakt dan “Hard To Fake It” het stevigste nummer op het album. Het akoestische “Jackpot” en de titeltrack vormen de wat rustiger afsluiting.

Beoordeling: 7,3/ 10

‘Smiling Like A Idiot’ is sinds 23 september verkrijgbaar via Faction Records en te streamen op de bekende platforms. Na een aantal data in Verenigd Koninkrijk en Ierland steekt Richardson de Noordzee over om via 3 Duitse shows op 24 november in Paradiso Amsterdam te belanden. Bekijk hieronder de video voor “Shark Eyes” of beluister het hele album via Spotify.

Comments