albumreview: Tove Lo - Dirt Femme

De Zweedse Grammy-genomineerde zangeres Tove Lo bracht op 14 oktober haar nieuwste album 'Dirt Femme' uit. Ze maakte wereldwijd furore met de single (remix) "Habits (Stay High)"van haar platina-debuut uit 2014, 'Queen of the Clouds'.

Daarna werd het in Nederland wel redelijk stil rond de Zweedse zangeres, al schreef ze nog wel mee aan "Love Me Like You Do" dat door Ellie Goulding een grote hit gemaakt werd. 

'Dirt Femme' is haar vijfde album en bevat features van onder meer Channel Tres en SG Lewis. Volgens Tove Lo is het album haar uiting van haar vrouwelijkheid. Net als veel artiesten tegenwoordig putte ook zij inspiratie voor haar nieuwe album uit de covid periode en gevolgen daarvan. Het beschrijft haar ervaringen in die periode als een soort dagboek. Aan ‘2 Die 4” te horen heeft ze in die periode blijkbaar veel popcorn gegeten, want de melodie is geleend van de oude Hot Butter hit. 

Haar grappende wens ( hopen dat het album je naakt laat willen dansen op straat en tegelijk huilen) zal na beluistering waarschijnlijk niet veel voldaan worden, maar met ‘Dirt Femme’ heeft Tove Lo wel gewoon een prima popalbum afgeleverd.

Beoordeling: 7,1 /10

‘Dirt Femme’ is sinds 14 oktober verkrijgbaar via PrettySwedeRecords/mtheory en te streamen via de bekende platforms. Op 8 november speelt ze in Brussel, om op 13 november de Melkweg in Amsterdam aan te doen. Bekijk hieronder de video voor “Grapefruit” of beluister het hele album via Spotify.

Comments