albumreview: Altstad - Tweede Huid

Altstad is Marcel Osterop en Frank van Kasteren. Op 21 oktober 2022 verscheen het tweede album 'Tweede Huid'.

Gitarist Van Kasteren vonden we al eerder op dit blog met zijn project De Elias EP’s. Onder de naam Altstad werkt hij samen met acteur/ regisseur Marcel Osterop. Op ‘Tweede Huid’ brengen ze een mix van triest en vlot. 

Trage melancholische triestheid, wat soms wat ontspoort zoals in tussendoortje “Troost” en soms een potentiële uitvaarthit oplevert met de “De Tijd Die Ik Nog Heb”. Dit afgewisseld met vlottere, steviger nummers als “Sfinx””, “Nu Valt Het Vuur” of “We Moeten Door” (met een gitaar die doet denken aan “Teardrop” van Massive Attack). In “Comfortzone” ligt een muzikale vergelijking met Doe Maar op de loer, terwijl de opbouw en ritme aan Spinvis doen denken. 

Het levert een album op dat soms even stevig doorkauwen is, maar je naarmate je het vaker hoort steeds meer gaat waarderen.

Beoordeling: 6,9/ 10

Net als bij De Elias EP’s is er weinig verdere info over dit project, of er live opgetreden wordt, geen idee. ‘Tweede Huid’ is sinds 21 verkrijgbaar via MARS Worldwide en te streamen op de bekende platforms. Beluister het album hieronder via Spotify. -- 4/11 nagekomen informatie: 31 januari in Parktheater in Eindhoven is de release party.


Comments