albumreview: Jasper Erkens - Artificial Messiah

De in Amsterdam woonachtige Belg Jasper Erkens was pas 15 toen hij zilver won op de Humo’s Rock Rally en aansluitend zijn eerste plaat uitbracht. Een jaar later speelde hij als jongste solo artiest ooit op Rock Werchter en veroverde hij een plek als support van Adele. Op 20 januari verschijnt zijn vierde studioalbum 'Artificial Messiah'.

De nieuwe plaat is een tweeluik met ‘Limbo Terminal’ uit in 2021. De rode draad is weggelegd voor artificiële intelligentie, iets wat Erkens enorm enorm interesseert en vooral de impact hiervan op onze toekomst. 

Halverwege het album staat met de titeltrack een nummer dat volledig bestaat uit (AI) dialoog. Dan ben je al het album ingezogen met de vrolijke opener "Plying God", met "Still Waiting" dat hier en daar aan Prince doet denken en het degelijke "Burning Bridges". Daarmee staan behoudens de bijna disco van "Breathe In. Breathe Out." de leukste nummers wel op de eerste helft van het album.

Waar 'Limbo Terminal' door de beperkingen van het thuiszitten vooral rustige luisterliedjes bevatte, kun je met 'Artificial Messiah' wat meer de voetjes van de vloer doen. 

Beoordeling: 7,5/ 10

'Artificial Messiah' is sinds 20 januari verkrijgbaar via Dusty. Bekijk hieronder de AI- video voor huidige single "Still Waiting" of beluister het hele album via Spotify. Komende week speelt Erkens nog een aantal keer in België (Leuven, Antwerpen) waarna hij begin februari drie keer in nederland te zien is:

4 februari - Maastricht, Muziekgieterij; 5 februari - Haarlem, Patronaat en 10 februari - Breda, Mezz

Comments