albumreview: Kalulu - Featuring EP

Kalulu, het elektronische popproject van Marinka Stam debuteerde in 2016 met album 'Hoax'. Na nog een EP laat ze nu weer van zich horen. De nieuwe EP 'Featuring' komt deze week uit.

Zoals de naam al zegt is het een EP vol samenwerkingen. Dit was ook het doel van Stam toen ze met Kalulu begon, de mogelijkheid samen te werken met andere artiesten. Hierbij houdt Kalulu het dicht bij huis; op de vlotte opener "When Everyhting Falls" en huidige single "Videodisks" werkt ze met Holyoke, haar partner in het dagelijks leven (dan noemt ze hem Silvan). En Wannes Salomé, de producer die de laatste twee nummers van de EP een bijdrage levert, is weer collega van Silvan in hun opnamestudio project. Daarnaast overigens ook toetsenist van Klangstof. 

Toetsenist/ producer Leon den Engelsen werkte mee aan de trieste ballad "I Bought You Flowers". De EP duurt een kleine 20 minuten, minuten die voorbij vliegen zonder te vervelen, maar ook zonder dat er echt iets uitspringt.

Beoordeling: 7/ 10

De 'Featuring' EP verschijnt op 27 januari via MARS Label Group en zal te streamen zijn op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "Videodisks" of beluister vanaf vrijdag het album via Spotify. 

Comments