albumreview: Solomon - It's All Downhill From Here

Alternative/indie rockband Solomon komt uit Maastricht en met behulp van een internationaal team hebben ze geprobeerd een internationaal geluid te creëren. Vandaag komt met debuutalbum 'It's All Downhill From Here' het resultaat daarvan uit.

Als referentie worden bands als The National, Editors, Radiohead en Elbow genoemd. Toch is de naam Sivert Hoyem de eerste die te binnen schiet bij het opzetten van het album. Het stemgeluid van zanger Koen de Witte doet erg denken aan die van de Noorse zanger, naast solowerk bekend van de band Madrugada. 

Hun fascinatie voor de innerlijke strijd noemt de band als inspiratie, naast de onzekerheid van de toekomst en voortdurende strijd tussen gevoel en verstand. Het mondt uit in een album dat zowel voor de sfeer ("Beautiful Drifter", "Oceans") alsook dansbaar is, met vlotte nummers als "Polly" en "Run (You've Got To)".

Wat precies internationaal aan het geluid is blijft hier wat onduidelijk, maar dat ze de lat hoog gelegd hebben met hun debuutalbum is een ding dat zeker is. Hopen dat ze de albumtitel in de onzekere toekomst logenstraffen.

Beoordeling: 7,5/ 10

'It's All Downhill From Here' verschijnt op 20 januari via Meet Me There Music, een nieuw label. Het album is ook te streamen op de diverse platforms. Wil je ze live zien, reis dan af naar Groningen waar ze zaterdag op Eurosonic/ Noorderslag spelen. Bekijk hieronder de video voor "The Box"  of beluister het hele album via Spotify.


Comments