albumreview: Somebody's Child - Somebody's Child

De muziek van Somebody's Child is een combinatie van synthgeluiden uit de jaren '80 geïnspireerd door The Cure en Joy Division en gitaarriffs die doen denken aan indierock uit de beginjaren van deze eeuw (Arctic Monkeys). Deze week kwam het titelloze debuutalbum uit.

De Ier Cian Godfrey is al sinds 2018 bezig onder de naam Somebody's Child en dus heeft het relatief lang geduurd voor er een debuutalbum kwam. Het verzamelen van de juiste nummers nam wat tijd. Zo waren “Hold Me Like You Wanna" en "We Could Start A War" al in 2020 op een EP te horen. 

Hier maakten we vorig jaar kennis middels de single "Broken Record" en op Eurosonic 2023 oogstte hij veel lof. Het debuutalbum luister bijna als een verzamelalbum met vlotte nummers ("You Know What", huidige single "I Need Ya" en "Broken Record"), stevig in "Sell Out" en "We Could Start A War" en een rustblok met "Give It Up To Love", "How Long?" en "What I Said". 

Een album met voor een ieder iets, een leukere versie van Sam Fender. Nu hopen dat een opvolger niet weer vijf jaar vergt!

Beoordeling: 8/10

'Somebody's Child' is sinds 3 februari verkrijgbaar via Frenchkiss Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "I Need Ya" of stream het hele album via Spotify. Op 10 maart is hij te zien in Paradiso Amsterdam.

Comments

Post a Comment