albumreview: The Vices - Unknown Affairs

De Groningse band The Vices heeft sinds hun laatste album 'Looking For Faces' uit 2021 enorme stappen gemaakt. Veel shows spelen en aandacht van de landelijke radio. Met hun mix van indiepop, surf- en garagerock vieren ze hun nieuwe album met aanwezigheid op het Amerikaanse SXSW- festival en daarna een (uitverkochte) Nederlandse clubtour. 

 Waarom wordt onze wereld geleid door ongeschreven regels en het oordeel van anderen? Dat was het uitgangspunt van waaruit de band hun nieuwe album ging schrijven. Het enige waar je iets mee kan je eigen gevoel, je eigen gedachtes. 
Naast in de teksten is er op het album ook ruimschoots plek voor verschillende gevoelens en gedachtes. Zo ga je van gewoon lekker stevige rock in "Strange Again" naar een (piano)ballad met "Tomorrow I'll Be". En is er op "Fooled Away" plaats voor strijkers terwijl met "At Least That's What We're Saying" The Strokes uit je speakers lijken te komen. Tot slot mag de gitarist zich flink uitleven in een solo op "For My Mind". 
Aleen het bijna instrumentale "The Spell That Made A Dolphin" valt wat uit de toon. Live misschien een fijne opkomst/ aftochtune, maar op het album toch wat minder op z'n plek. 

 Beoordeling: 7,7/ 10 

 'Unknown Affairs' is vanaf 17 maart verkrijgbaar via Mattan Records en te streamen op de bekende platforms. Zoals in de intro vermeld is de band momenteel in de Verenigde Staten, vanaf volgende week hervatten ze hun verovering van nederland met een (uitverkochte) clubtour. Heb je geen kaarten, kijk hieronder dan de lyricvideo voor "Never Had To Know" of beluister het hele album via Spotify.

Live:

23 maart - Maassilo, Rotterdam (uitverkocht)

30 maart - TivoliVredenburg, Utrecht (uitverkocht)

31 maart - Metropool, Hengelo (uitverkocht)

1 april - Doornroosje, Nijmegen (uitverkocht)

6 april - Effenaar, Eindhoven (uitverkocht)

7 april - Tolhuistuin, Amsterdam (uitverkocht)

8 april - Vera, Groningen (uitverkocht)


Comments