albumreview: Black Box Revelation - Poetic Rivals

De Belgische band Black Box Revelation bracht op 31 maart hun zesde album 'Poetic Rivals' uit. Voor deze plaat betraden ze nieuwsgierig nieuwe wegen op weg naar Black Box Revelation 2.0. 

Duo Jan Paternoster en Dries van Dijck maken al sinds 2005 de muzikale wegen samen onveilig. Na vele shows en (radio) hits viel het ineens stil en hadden ze extra lange tijd aan een nieuw album te werken.Tijd om meer te experimenteren, vooral met de digitale/ technologische middelen die ze tot hun beschikking hadden. Uiteindelijk leerde het hen toch voornamelijk dat het goed is zoals het was. 
Scheurende gitaren, stoempende drums en onderwerpen als drank en lust. Het resultaat is dus een ouderwets stevig album, met als verrassende afwijking een bijna akoestisch titelnummer.

Beoordeling: 7/ 10

'Poetic Rivals' is sinds 31 maart verkrijgbaar via Bana Kin Records/ Universal België. Op 21 april kun je de band live zien in Bitterzoet, Amsterdam en tussen de Belgische shows staat ook een show op Rock Werchter gepland. Bekijk hieronder de lyric video voor opener "Wrecking Bed Posts" of beluister het hele album via Spotify.

Comments