albumreview: Peuk - Escape Somehow

Het Belgische grungerock trio Peuk , dat de mosterd heeft gehaald bij bands als Nirvana, Hole, The Breeders en Sonic Youth, bracht op 14 april het album 'Escape Somehow' uit (via PIAS). Het is de opvolger van het titelloze debuutalbum uit 2019 dat in eigen land op veel waardering en enthousiasme kon rekenen. 

Na het debuut gingen zangeres/ gitariste Nele Janssen, drummer Dave Schroyen (ex- Evil Superstars, Millionaire) en bassist Jacky Willems apart van elkaar wat anders doen, maar eind vorig jaar werd het tijd voor een nieuwe samenwerking. 

Het album werd door Janssen op akoestische gitaar in elkaar gezet, waarna de band er een powersaus overheen gooide. Gasgeven voor een kleine drie kwartier garagerock (in dit geval echt, de band oefent in een garage). 'Esacpe Somehow' opent met de singles "Bokkenpaleis" en "Good Old Ways", maar beleeft zijn hoogtepunt halverwege met het radiogeschikte "Lebanon" en het heerlijke "Rudy".

De band neemt zelf een waarschuwing mee: 'opgelet, Peuk, verslavend!'. Om alle voor de hand liggende referenties naar roken nog maar aan te vullen: achteloos weggooien en vertrappen zou zonde zijn voor dit prima album.

Beoordeling: 8/10

'Escape Somehow' is sinds 14 april verkrijgbaar via PIAS en de bekende streamingplatforms. Live kun je de band deze week zien in Breda (21 april, Ik Zie U Graag) en volgende maand in Tilburg (18 mei, Hall Of Fame). Geen video te vinden van de band online (enkel van 3 jaar oud), maar het album is wel gewoon te streamen via Spotify.

Comments