albumreview: The Japanese House - In The End It Always Does

The Japanese House is het muzikale project van de Britse singer-songwriter Amber Bain. Op 30 juni verscheen haar nieuwe studioalbum 'In The End It Always Does'. Het album is geproduceerd door producer Chloe Kraemer met hulp van onder andere George Daniel en Matty Healy van The 1975 en Justin Vernon (Bon Iver).

'In The End It Always Does' is geschreven na een creatieve uitbarsting eind 2021 en is geïnspireerd op gebeurtenissen die hieraan voorafgingen.. Het thema van het album gaat over beginnen en eindigen, obsessie en gewoonheid, verliefd worden en uit elkaar gaan. Bain was onderdeel van een driehoeksrelatie die uiteenviel toen het album klaar was. 

De vaak wat dromerige muziek krijgt hier een daar (zoals in "Sad To Breathe") een wat vlotter karakter en zoekt in de meer verstilde afsluiter "One For Sorrow, Two For Joni Jones"  juist het andere uiterste op. Waar voorganger 'Good At Falling', dat ook al handelde over turbulente tijden in haar leven, als omschrijving droompop met een zonnig randje scoorde, lijkt er op het nieuwe album weinig veranderd. Hooguit is het zonnetje wat minder aanwezig.

Beoordeling: 7,1/ 10

'In The End It Always Does' is sinds 30 juni verkrijgbaar via Dirty Hit en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "One For Sorrow, Two For Joni Jones" of beluister het hele album via Spotify. Vanaf half oktober is The Japanese House bezig aan een tour door het Verenigd Koninkrijk en daarna de Verenigde Staten; data meer bij ons in de buurt staan niet op de planning.


Comments