albumreview: Oscar Lang - Look Now

'Look Now' is het nieuwste album van de Britse singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer Oscar Lang. Zijn vorige album 'Chew The Scenery' kwam uit in 2021 en mocht rekenen op lovende reacties van toonaangevende media.

Opener "A Song About Me" doet qua sfeer denken aan de bijna orkestrale produktie van The Beatles uit hun "All You Need Is Love"- periode. Met het vlotte "Everything Unspoken" heeft Lang je als luisteraar dan te pakken. 

Na "Crawl" komt er met ballad "Leave Me Alone" wat een keerpunt richting de tweede helft van het album. Minder vlotte pop, meer ballad, wat goed uitpakt in "On God", waar een naam als Rufus Wainwright regelmatig naar boven komt als vergelijkingsmateriaal. Op aflsuiter komt tenslotte Molly Payton nog voorbij, de zangeres die hiermee terugbetaalt voor Lang's bijdrage aan haar single "Bandits".

Kreeg debuutalbum 'Chew The Scenery' hier nog de kritiek dat het wat mager was voor een volledig album, valt dat met 'look Now' prima mee. Veel afwisseling, met zelfs een wuppie- achtige verschijning in "Blow Ur Cash". En ondanks zware onderwerpen als stress, mentale problemen en break- ups een verrassend vrolijke plaat.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Look Now' is sinds 21 juli verkrijgbaar via Dirty Hit en te treamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "On God" of beluister het hele album via Spotify. Oscar Lang zal zijn album volgende maand middels een Britse tour van een week aan het publiek presenteren; verder data zijn niet bekend.

Comments