albumreview: The Hives - The Death Of Randy Fitzsimmons

De iconische punkrock band The Hives bracht op 11 augustus hun nieuwe album 'The Death Of Randy Fitzsimmons' uit. Het is hun eerste plaat in ruim 10 jaar sinds de release van 'Lex Hives' uit 2012. 

De Zweden doen deze terugkeer met een nieuwe bassist. En met een onzinverhaal over de persoon Randy Fitzsimmons, die het lang verdwenen brein achter de band zou zijn en de reden voor een lange pauze na het laatste album. De inspiratie voor dit album zou komen uit demo's die ze vonden in het graf van Fitzsimmons toen ze zijn lichaam wilden opgraven. Uh- huh. Gekkigheid zijn we wel van de band gewend zullen we maar zeggen. 

Zo is ook het album wat we gewend zijn, dat is gewoon weer lekker raggen en knallen als voorheen. "Bogus Operandi", "Trapdoor Solution", "Countdown To Shutdown"", "Smoke & Mirrors" en lekkerste nummer "The Bomb" maken deel uit van ruim een half uur (garage)rock. Alsof de tijd heeft stilgestaan, de pauze van 10 jaar heeft de band niet doen besluiten een geheel nieuwe muzikale koers te gaan varen. Gelukkig maar.

Beoordeling: 7,9/ 10

'The Death Of Randy Fitzsimmons' is sinds 11 augustus verkrijgbaar via hun eigen label Disques Hives en te streamen op de bekende platforms. Volgende maand komt de band onze kant op voor optredens, te weten:

25 september: Paradiso, Amsterdam
27 september: AB, Brussel

Bekijk hieronder de video voor "Countdown To Shutdown" of stream het hele album via Spotify.

Comments