albumreview: My Ugly Clementine - The Good Life

My Ugly Clementine bestaat uit drie muzikanten uit de bloeiende muziekscene van Wenen. De groep maakt rock-anthems uit de jaren '90 en '00 door grunge-zware gitaren, meeslepende hooks en tijdloze nonchalante sfeer te combineren met elementen van pop-punk en Britpop-harmonieën.

In 2019 berichtten we hier over single en later een aankondiging voor debuutalbum 'Vitamin C' middels single "Who". De eerdere aandachte leverde het trio (Sophie Lindinger, Mira Lu Kovacs en Nastasja Ronck) in de FTLOM Top 40 één notering op met eerder genoemde single "Who" (#26 in 2020) op. Nu is het tijd voor een albumreview. 

Voor hun nieuwe album trokken ze zich terug in een huis in de bergen, om in alle rust en zonder afleiding te kunnen werken. Ze openen lekker breed met "Circles" en "Are You In" om daarna redelijk abrupt gas terug te nemen. Het leukste nummer komen we met "Feet Up" richting het einde tegen. 

'The Good Life' zal de dames waarschijnlijk geen hoge notering in de diverse eindejaarslijstjes opleveren omdat het wat tussen groezelige pop rock en radiopop beweegt. En voor beide kanten is het een leuk album, maar zal ook voor de wederzijdse kanten teveel afwijkingen hebben om als top beoordeeld te worden. Maar een nieuwe topnotering in de FTLOM Top 40 voor één van de singles moet er zeker inzitten.

Beoordeling: 7,1/ 10

'The Good Life' is sinds 11 augustus verkrijgbaar via BMG en te streamen op de bekende platforms. Op 2 oktober spelen de dames in Paradiso Amsterdam om een paar dagen later de Botanique in Brussel aan te doen. Bekeijk hieronder de video voor "Circles" of beluister het hele album via Spotify.

Comments