albumreview: Benjamin Francis Leftwich - Some Things Break

De Britse singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich maakt lichte en sfeervolle folkliedjes met elektronische elementen. Op 9 februari verscheen z'n nieuwe album 'Some Things Break'.

Net als veel artiesten wilde ook Leftwich het op zijn nieuwe album anders aanpakken dan op voorgangers. Sommige dingen houd je, andere laat je gaan. Voor Leftwich was het vooral het accepteren dat niet alles gaat zoals je wil, soms gaan dingen kapot. Waar hij eerder vooral in de akoestische singer- songwriter hoek zat, krijgen op zijn vijfde album de pop en electronica meer ruimte. Hij noemt dit een gevolg van zijn samenwerking met nieuwe artiesten, nieuwe invloeden. 

Toch blijft Leftwich ook op 'Some Things Break' ondanks nieuwe invloeden en inzichten een beetje saai. Waar vorige albums weinig opvallende nummers bevatten is dat ook nu het geval. Als geheel prima beluisterbaar, maar waar je soms bij een album denkt 'is het nu al voorbij?' omdat je er in meegezogen wordt is het nu meer 'is het nu al voorbij?' omdat het niet echt opvalt. 

Geen goede nummers? Zeker wel hoor, "New York", "Spokane, Washington" en "God's Best" bijvoorbeeld. 

Beoordeling: 7/10

'Some Things Break' is sinds 9 februari verkriijgbaar via Dirty Hit en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "A Love Like That" of beluister het hele album via Spotify. Live staan er voorlopig enkel data gepland in het Verenigd Koninkrijk.

Comments