albumreview: Blackberry Smoke - Be Right Here

De Amerikaanse southern rock band Blackberry Smoke werd in 2000 opgericht in Atlanta, Georgia.  Met hun meest recente albums 'First A Light' (2018) en 'You Hear Georgia' (2021) scoorden ze goed in de Country & Americana/Folk hitlijsten. Op 16 februari verscheen hun gloednieuwe album 'Be Right Here' en hiermee putten ze traditiegetrouw inspiratie uit hun geboortestreek.

Een mix van southern rock, blues en vintage country + zeven mannen met lang haar en baarden. Dat moet wel uit het Zuidelijke deel van de Verenigde Staten komen en je kunt vooraf wel ongeveer voorstellen hoe het klinkt en welk publiek ze trekken. En dat hun fans vooral in de eigen regio wonen en weinig mensen daarbuiten er wakker van zullen liggen. Alhoewel, in (vooral) het Verenigd Koninkrijk scoort de band ook goed. 

De meeste opnamen zijn al een jaar oud, de reden dat alles zo lang duurde ligt deels in de ziekte van de drummer, die geconfronteerd werd met een hersentumor. De band nam hierdoor de tijd. Helaas overleed drummer Turner eerder deze maand, net na de release van het album. Zijn laatste plaat werd een album vol lekkere (blues) rock ("Like It Was Yesterday"), een swingend hillbilly nummer ("Hammer And The Nail"), folk ("Azalea") en zelfs wat gospel-achtige klanken ("Little Bit Crazy").

Beoordeling: 7,5/10

'Be Right Here' is sinds 16 februari verkrijgbaar via 3 Legged Records/ Thirty Tigers en te streamen op de bekende platforms.  Wil je de band live zien heb je dit najaar twee kansen hier in de buurt:

16 september - Brussel, Ancienne Belgique
17 september - Tilburg, 013

Bekijk hieronder de video voor "Whatcha Know Good" of beluister het hele album via Spotify.

Comments