albumreview: Bleachers - Bleachers

Jack Antonoff werd bekend als producer voor grootheden als The 1975, Lana del Rey en Taylor Swift. Het leverde onder andere 8 Grammy's op. Onder de naam Bleachers maakt hij zijn eigen muziek. Eerder deze maand kwam het titelloze vierde album uit.

De eerste drie albums stonden in het teken van het overlijden van zijn zus, op dit album kijkt hij vooruit. Ook is dit voor het eerst echt een album van een band (een verzameling muzikanten die ook de platen die hij produceerde volspeelde) en de samenwerking met Lana Del Rey op "Alma Matter" bouwt een bruggetje tussen zijn beide loopbanen. 

Bij opener "I Am Right On" denk je Matt Bellinger en The National te horen, maar verder is de eerste helft van het album vooral dansbare synthpop met als favorieten de singles "Modern Girl" en "Tiny Moves". De tweede helft lijkt wat meer de melancholische, gevoelige kant weer te geven. Niet direct het meest geslaagde deel, met als het vol autotune gepropte "The Waiter" als afsluiter. 

Indien geschreven in chronologische volgorde zou je bijna denken dat Antonoff het album na een goed begin afraffelde om door te gaan met zijn volgende project, de soundtrack voor Apple TV serie 'The New Look' die kort na dit album uitkomt.

Beoordeling: 7,5/ 10

'Bleachers' is sinds 8 maart verkrijgbaar via Dirty Hit en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Tiny Moves" of beluister het hele album via Spotify. Morgen speelt de band nog in het Verenigd Koninkrijk om daarna een tour door hun thuisland eind augustus weer neer te strijken voor nog een aantal Europese data. 

Voor de Nederlandse fans is de show in Keulen op 1 september waarschijnlijk het best te bereiken.

Comments