albumreview: Donna Blue - Into The Realm Of Love

Donna Blue is muzikaal duo Danique van Kesteren en Bart van Dalen. Ze creëren chique tweetalige (Engels/Frans) jaren-60 pop met een psychedelische waas en een vleug dromerige kamermuziek-noir-romantiek. Na hun debuutalbum 'Dark Roses' uit 2022 volgde eerder deze maand 'Into The Realm Of Love'.

Met invloeden van Nancy Sinatra & Lee Hazlewood, Serge Gainsbourg en Julee Cruise, en inspiratie afkomstig van filmcomponisten zoals Ennio Morricone, Piero Piccioni en John Barry brengt Donna Blue een geluid dat de weg leidt naar de vervlogen wereld van dichters, dromers, de mistige Côte d'Azur en oude spionagefilms uit de jaren 60. 

Debuutalbum 'Dark Roses' bracht hen succes in zowel Europa als de Verenigde Staten. Aan beide kanten van de oceaan leverde het hen airplay en optredens op. Met deze opvolger die in het velemgde van 'Dark Roses' ligt zal dit niet anders zijn. Niet elk nummer is raak, maar de ouderwetse (film)sfeer hebben ze zeker vastgehouden. En of we het dan hebben over klassiek Hollwywood- werk of beelden uit het Parijs van 100 jaar geleden maakt niet uit, in beide settings kun je de meeste nummers moeiteloos plaatsen.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Into The Realm Of Love' is sinds 8 maart verkrijgbaar via Snowstar Records en te streamen op de diverse platforms. Bekijk hieronder de video voor "Aphrodite" of beluister het hele album via Spotify. Live is het duo uitgebreid tot een band en zijn ze te zien op de volgende data en plekken:

Mar 8: Grasnapolsky, Scheemda (NL) (al geweest)
Mar 14: Vera, Groningen (NL) (al geweest)
Apr 24: Le Hasard Ludique, Parijs (FR)
Apr 26: Hebebühne, Hamburg (DE)
Apr 27: Kantine Am Berghain, Berlijn (DE)
May 1: Huset, Kopenhagen (DK)
May 2: Plan B, Malmö (SE)
May 8: Cactus Club, Brugge (BE)
May 9: Rotown, Rotterdam (NL)
May 10: De Nijverheid, Utrecht (NL)
Jul 3: Paradiso, Amsterdam (NL)


Comments