albumreview: Middle Kids - Faith Crisis Pt 1

De Australische band Middle Kids kreeg voor het eerst aandacht in 2017/2018 met hun debuutalbum 'Lost Friends'. Dat leverde het drietal ook een internationaal (tour)profiel op dankzij support shows voor Bloc Party, Kings of Leon, War on Drugs en Cold War Kids. Op 16 februari verscheen hun nieuwe album 'Faith Crisis Pt 1'. 

Frontvrouw Hanna Joy maakte een persoonlijke crisis door en dit vormde de inspiratie voor het derde album van haar band. Ze kreeg een baby in de corona tijd en hoe ziet je wereld en dan anders uit dan je dacht en hoe ga je er mee om? Het nummer 'Terrible News" was het eerste dat ze schreef en opende de deur voor het verdere album. 

Dit werd een album vol jaren '90 gitaarpop, zoals het fijne "Dramamine" en "Bend" en meer baalad- achtige nummers als "Bootleg Firecracker". Afsluiter "All In My Head" is een echte pianoballad waar de band hulp kreeg van Dave Le'aupepe, zanger van Gang Of Youth. 

De twee interludes zijn niet echt nodig, maar buiten dat kun je zeggen dat deel één van deze crisis prima verwerkt is tot een goed album. Je wenst niemand persoonlijk leed toe, maar gezien de titel mag je bijna verwachten dat er nog een album uit het leed voortkomt (of een nieuwe crisis....). Voor Joy geen feestje, maar de luisteraar vaart er wel bij.

Beoordeling: 7,9/ 10

'Faith Crisis Pt 1' is sinds 16 februari verkrijgbaar via Lucky Number Music en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Terrible News" of beluister het hele album via Spotify. Voorlopig staan er alleen live data in hun thuisland en een zomertour door Noord- Amerika gepland.

Comments