albumreview: The Snuts - Millennials

The Snuts zijn vier Schotse schoolvrienden die in 2015 een bandje begonnen. Na een debuutalbum in 2021 en een opvolger het jaar daarna, brachten ze vorige maand hun derde album uit. 'Millenials' is inmiddels ook hun derde top- 3 album in het Verenigd Koninkrijk.

Na hun vorige album wilden ze dit keer niet teveel de diepte in en vooral muziek maken om op te dansen. Het resulteert in een plaat van 10 nummers in krap een half uur. 

Dus geen zaken rekken, onnodige solo's, etc. Gewoon lekker korte gitaarpopliedjes. Zoals opener "Gloria", dat al een klein jaar geleden als single verscheen. Maar ook nummers als "Millionaires" en "Deep Diving" waar het niet allemaal vrolijkheid is wat de klok slaat. 

Thema's die de band bezighoudt, hoe zij als millennials de wereld ervaren. En die blijken het soms zwaar te hebben maar ook tijd te hebben voor plezier. Het maakt van 'Millennials' een overwegend vrolijke plaat met enkele potentiële radiohits. Nu ook succes buiten het Verenigd Koninkrijk?

Beoordeling: 8/ 10

'Millennials' is sinds 23 februari via Happy Artist Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Circles" of beluister het hele album via Spotify. Momenteel tourt de band door de Verenigde Staten waarna er na een aantal festivals in de zomer een tour door het Verenigd Koninkrijk op de planning staat.

Comments