albumreview: Nonexister - Demons

Industrial band NONEXISTER komt uit het Zwitserse Zürich. Na vele meters te hebben gemaakt in diverse andere bands, kwam het vijftal vorige maand met hun debuutalbum 'Demons' als NONEXISTER.

Kernleden Marco Neeser en Nik Leuthold brengen hun verschillende achtergronden bij elkaar. Producer Neeser houdt meer van soundscapes dan van liedjes terwijl vocalist Leuthold meer uit de punkwereld van korte krachtige liedjes komt. Gezien de lengte van de nummers heeft Neeser de grootste invloed gehad; met slechts twee van de 11 nummers onder de drie minuten komt de twee minuten punkgrens zelfs nergens in beeld. 

De mix die ontstaan is komt veel toegankelijker over dan de gemdiddelde industrial en is best te draaien op rockgerichte radio. Beats, bas en synths. Het geheel doet vaak denken aan Nine Inch Nails, met in de vocalen soms een vleugje Rammstein en Whispering Sons. En halverwege in het Duitstalige "Kater" schiet een vergelijking met "Die Eier Von Satan" van Tool al gauw in je hoofd. 

Enig punt van kritiek is het andere nummer dat er uit springt, namelijk afsluiter "2048". Tenzij je er echt voor gata zitten om de tekst te volgen is het eigenlijk een kleine vier minuten niks. Een wat jammerlijk slot van een verder prima album.

Beoordeling: 7,3/ 10

'Demons' is sinds 15 maart verkrijgbaar via hun NONEXISTER label en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Where Does Your Mind Go" of beluister het hele album via Spotify. Live is de band voorlopig weinig te zien, alleen een albumrelease show in hun thuisstad op 20 april.

Comments