albumreview: Feet - Make It Up

Feet komt uit Coventry en is als universiteitsband opgericht. In 2019 debuteerden ze met het album 'What's Inside Is More Than Ham'. Nu een paar jaar later heeft het vijftal hernieuwde energie en vuur gevonden. 'Make It Up' is het resultaat dat ze opnamen in de beroemde Abbey Road Studios.

Debuut 'What's Inside Is More Than Ham' was een fijne kennismaking met de band. Daarna volgden een EP en wat losse singles die niet heel veel deden. En dus leek het teleurstellend stil. Met 'Make It Up' maken ze het wachten echter weer goed (zouden we daarmee de albumtitel verklaard hebben?). 

 Nummers als "The Real Thing", "Greasy Boy", "Why Would I Lie?", "Sit Down" en "Goodbye (So Long, Farewell)" zijn niet toevallig als singles gekozen, het zijn heel fijne aansprekende nummers. En dat met elk toch iets eigens, niet meer van hetzelfde. "The Real Thing" en "Sit Down" zijn op hun eigen manier dansbaar, "Why Would I Lie?" is een lekker luisterliedje en "Goodbye (So Long, Farewell)" is een goede afsluiter.

Het maakt 'Make It Up' een plaat van hetzelfde niveau als het debuutalbum.

Beoordeling: 7,9/ 10

'Make It Up' is sinds 14 juni verkrijgbaar via Submarine Cat Records en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Sit Down" of beluister het hele album via Spotify. Live kun je de band dit najaar op een uitgebreide Britse tour zien, ze maken twee keer de oversteek naar Nederland/ Belgiƫ:

27 juni - Brussel, Orangerie
8 juli - Amsterdam, Paradiso
(beide keren krijg je Psychedelic Porn Crumpets er gratis bij)

Comments