albumreview: L.A. Edwards - Pie Town

Americana rockformatie L. A. Edwards brengt deze week met 'Pie Town' de opvolger uit van 'Out Of The Heart Of Darkness' uit 2023. Pie Town is de geboorteplaats van Luke Edwards, de centrale figuur in dit trio.

Het opnemen van een nieuw album vlak na een tour viel de band zwaar en tot overmaat van ramp raakten ze veel van de opnamen nog kwijt ook, waardoor ze overnieuw konden beginnen. Het lijkt het recept voor een zwart album vol ellende, maar dat valt reuze mee. De band probeerde 'Pie Town' wat luchtiger te maken dan zijn voorganger en dat is gelukt. 

Waar de synthgeluiden eerder een toevoeging aan de nummers waren werden ze nu al in het schrijfproces meegenomen waardoor ze een grotere rol dan 'opvulling' hebben. waar de voorganger de kritiek kreeg dat het nergens echt spannend werd zou je dat hier ook kunnen zeggen; nergens springt het er echt uit. Heel fijn voor de achtergrond, weinig kan op de radio. En toch hebben ze met dit album wel een stap vooruit gezet. 

Op het volgende album verwachten we 'een single' en dan is het helemaal klaar voor L.A. Edwards

Beoordeling: 7,1/ 10

'Pie Town' is vanaf 5 juli verkrijgbaar via Bitchin’ Music Group/ The Orchard /M.A.R.S. Worldwide en te streamen op de bekende platforms. Bekijk hieronder de video voor "Comin' Around" of beluister het hele album via Spotify. Deze week zijn ze live in Amsterdam (4 juli) en Deventer (5 juli)  om vervolgens half oktober terug te komen als voorprogramma voor The White Buffalo in Tilburg, Utrecht en Nijmegen

Comments