albumreview: Indianizer - Nadir

Met 'Nadir' sluit Indianizer een niet bedoelde trilogie af. De Italiaanse psych-tropical-beat band zoals ze het zelf noemen heeft de nummers op dit album geschreven om ze live te kunnen spelen.

'Nadir' is een onderzoek naar niet opgeloste mysteries en niet onthulde waarheden, waar voorganger 'Zenith' (klik hier voor review) uit 2018 het licht in de duisternis volgde. Hoe en wat precies is wat lastig te volgen omdat de nummers deels in talen als Spaans en Creools gezongen worden.
Wat wel duidelijk wordt is dat de nummers meer uitgerekte jams zijn dan liedjes met een kop en staart en het ongetwijfeld live goed doen. Voor de radio of een single hit zijn ze minder geschikt.

Nummers als "New Millenium Labyrinth" en "Sin Cleopatra" zullen op menig festival de mensen aan het dansen krijgen. Eerder dit jaar speelde de band op Eurosonic in Groningen, deze week komen ze terug naar Nederland voor drie optredens.

Wereldmuziek om op te dansen.

Beoordeling: 7/ 10

'Nadir' is sinds 18 oktober verkrijgbaar via het Edison Box label en te vinden op de diverse streamingdiensten. Live is de band te zien:
24 oktober Cul de Sac, Tilburg
25 oktober Bossche Brouwers, Den Bosch
26 oktober Cayen, Enkhuizen en dan krijg je de Max Meser Group er nog bij

Bekijk hieronder de video voor "Sin Cleopatra" of beluister het album.

Comments