'Doomin' Sun' is het debuutalbum van Bachelor

Bijna twee jaar geleden stond er hier een review van Jay Som's album 'Anak Ko'. In plaats van werken aan een opvolger ging ze samenwerken met anderen. Na vorig jaar een EP onder de naam Routine met haar partner werkt ze nu met Ellen Kempner (Palehound) onder de naam Bachelor. Debuutalbum 'Doomin' Sun' kwam deze week uit.

Nadat de dames elkaar voor het eerst ontmoetten in 2017 en fan van elkaar bleken duurde het tot begin 2020 voor er serieus werk gemaakt werd van een samenwerking. In twee weken samen in een huis schreven ze hun album en namen het ook meteen op. De dag beginnen met plannen maken voor een nummer, dan apart van elkaar uitwerken en daarna de beide delen samenbrengen, dat was de werkwijze zo ongeveer. Hun afzondering werd alleen onderbroken door bezoeken van bandleden van Big Thief en Jay Som's partner Annie Truscott (Chastity Belt), die muzikale bijdragen leverden. 

Singles "Stay in The Car", "Anything At All" en "Sick Of Spiralling" zijn samen met opener "Back Of My Hand" de sterkste van de tien nummers die ze opnamen. Beide dames delen naast een geboortejaar (1994) ook de liefde voor jaren '90 gitaarrock als The Breeders en The Pixies, wat ook ruim naar voren komt op 'Doomin' Sun'. 

Beoordeling: 7,5/ 10

'Doomin' Sun' is sinds 28 mei verkrijgbaar via een samenwerking van Polyvinyl, Lucky Number en Milk! Records. In september staat er een tour in de Verenigde Staten gepland, maar eerder zullen de dames deelnemen aan het gratis online Doomin' Sun Fest op 10 juni. Naast album opener lijkt "Back Of My hand" ook de nieuwe single, tegelijk met het album kwam daarvan ook een video uit. Kijk die hieronder of beluister het hele album.

Comments